Bezplatná infolinka: 0800 500 899

Bezplatná infolinka: 0800 500 899

13 ročný chlapec ochrnul po podaní HPV vakcíny

O chlapcovi menom Colton a jeho matke Kathleen a ich príbehu s očkovacou látkou Gardasil rozpráva aj film s názvom Vaxxed

Gradasil je vakcína, ktorá by mala chrániť mladých ľudí pred štyrmi typmi papilomavírusov, nazývaných tiež HPV, ktoré môžu viesť k rozvoju rakoviny krčka maternice. V posledných niekoľkých rokoch sa ale Gardasil dostal pod prísnu kontrolu zdravotníkov na celom svete, nakoľko bolo hlásených mnoho prípadov vážnych nežiaducich účinkov vakcíny HPV.

Práve to je dôvod, prečo viacero krajín neodporúča absolvovať toto očkovanie pre deti rutinne a dokonca viacero lekárov neodporúča pre svojich pacientov očkovaie proti HPV vôbec. Podľa výskumov zverejnených v časopise Pediatrics bolo zistené, že dokonca viac ako tretina opýtaných detských lekárov dôrazne neodporúča použitie tejto vakcíny.

Medzi zistené nežiadúce účinky tejto vakcíny patria trvalé neurologické poškodenia, autoimunitné a zápalové ochorenia a dokonca aj úmrtia. Prínos očkovania pre verejné zdravie je podľa výskumov nulový, nakoľko k zníženiu výskytu rakoviny krčka maternice nedochádza. Výsledkom očkovania je len posunutie doby jej výskytu na neskôr. Podľa Dr. Chrisa Shawa, profesora na University of British Columbia Nebezpečenstvo použitia HPV vakcíny je veľmi podceňované.

O nežiaducich reakciách na vakcínu HPV bolo publikovaných už mnoho článkov, priblížme si ale príbeh matky dieťaťa, ktorá  sa rozhodla vystúpiť na verejnosť aby ukázala čo znamená vysporiadať sa s následkami nedostatočne informovaného medicínskeho rozhodnutia.

O chlapcovi menom Colton a jeho matke Kathleen a ich príbehu s očkovacou látkou Gardasil rozpráva aj film s názvom Vaxxed. Colton bol zdravé dieťa, miloval adrenalinové športy a motcross. Keď mal 13 rokov podstúpil rutinné očkovanie proti virusom HPV, o ktorého rizikách nebola jeho matka dostatočne informovaná. Očkovanie vnímala rovnako ako rutinu a ani ju nenapadlo polemizovať o bezpečnosti podávanej vakcíny a význame očkovania.

Po dvoch týždňoch od zaočkovania sa ale začali Coltonovi zdravotné problémy, náhle nebol schopný používať svoju pravú ruku a postupne začalo byť celé jeho telo paralyzované. Reakcia na očkovaciu látku spôsobila, že dnes je Colton úplne odkázaný na pomoc a starostlivosť svojej rodiny a prístrojov.  Kathleen už viac nevníma rutinné medicínske zásahy a očkovania ako samozrejmosť ale o všetkom sa podrobne informuje a očkovania čo i len s minimálnymi rizikami vehementne odmieta aj pre svoje ďalšie dve deti. Vo filme Vaxxed je ale aj napriek ťažkému osudu zachytený Coltonov optimizmus a chuť do života a vnútorná sila Kathleen, ktorá je odhodlaná prostredníctvom svojho príbehu a zvýšeniu povedomia o rizikách očkovania predísť podobným osudom. Film o Coltonovi a jeho osude je silným zážitkom.

Aj vďaka príbehu Kathleen a Coltona sa snáď rozpúta viac otázok a dialógov v rámci bežnej lekárskej komunity na tému očkovania. Faktom ale ostáva, že bezpečnosť vakcín nie je nepriestrelná.

Zdroj: Collective-evolution.com

Ďalšie články

Newsletter

Prihlás sa na newsletter plný noviniek zo sveta mobility

© Copyright 2023  |  All Rights Reserved