Bezplatná infolinka: 0800 500 899

Bezplatná infolinka: 0800 500 899

Aké je byť matkou youtubera? Odpovedá Bekimova mama.

Fenoménom dnešnej doby sú úspešní youtuberi a youtuberky, ktorí sa tešia obrovskej popularite a inšpirujú mladých ľudí. Navyše si v tejto oblasti dokážu aj veľmi dobre zarobiť, a to ako influenceri  mnohých dobrých značiek, pre ktoré sa stanú reklamnou tvárou.

Ak sa dnes opýtate svojich detí čím chcú byť, medzi budúcimi lekármi, speváčkami, učiteľkami či inými povolaniami ľahko nájdete aj youtuberov. Ešte pred pár rokmi by rodič pred takouto kariérou svojho dieťaťa len nesúhlasne krútil hlavou, pretože predstava toho, že vaša dcéra alebo syn sedí celé dni pred počítačom nie je pre rodiča tou ideálnou. Dnes sú však moderné technológie už neoddeliteľnou súčasťou našich životov a aj generácia rodičov zmenila postoj, pretože počítač patrí neoddeliteľne do pracovného života.

Väčšina prvých slovenských youtuberov sa do povedomia dostala videami, napríklad ako hrajú počítačové hry, alebo vlogujú z detskej izby.

Rovnako ako pri každom povolaní či záľube aj v prípade youtuberov je dôležitá úprimná podpora rodiny. Aj keď človek, ktorý sa venuje tejto oblasti pôsobí často suverénne a sebavedomo, no konštruktívna debata či spätná väzba v rodine má obrovskú a nenahraditeľnú cenu aj v tejto brandži.

Bekim Aziri začal s kamarátmi točiť videá, keď ešte neboli rozšírené sociálne siete a ľudia sa k nim často nemali ako dostať. Mamina, Zuzana Aziri mu vtedy za to dokonca aj ponadávala.

Ako sama hovorí: „ Nadávala som mu, nech mi nerobí hanbu. Bekim si ale vždy urobil po svojom. Robili sprostosti. Chodil napríklad v lete po centre Pezinka na lyžiach a kamoška mi volala, či mu šibe.”

Bekima však mamine výčitky neodradili a v natáčaní pokračoval, neodradil ho dokonca ani nešťastný pád na bicykli, kvôli ktorému čiastočne ochrnul. So svojim kamarátom Martinom Schultem dokonca natáčali jeho začiatky života na invalidnom vozíku a prvé rehabilitácie.

Raz dostala ich spoločná kamarátka v škole za úlohu zdokumentovať niečí život v krátkom 30 minútovom videu a tak svoje zábery nastrihali a poslali jej ho. Video zožalo obrovský úspech, preto ho ešte upravili a okamžite zverejnili aj na Youtube. V priebehu troch sní dosiahli viac než stotisíc pozretí. Dnes Bekimove videá sledujú aj malé deti a pre mnoho ľudí je inšpiráciou a vzorom.

No Youtube je len jednou z aktivít, ktorým sa venuje, nemá ambíciu stať sa youtuberom na plný úväzok. Okrem toho sa venuje rapu a stand-up comedy vystúpeniam. Bekim robí to, čo ho baví, napĺňa a zároveň posúva dopredu, tak aj vznikajú jeho videá.

Pani Aziri sleduje všetky aktivity svojho syna prevažne cez Instagram a keď uzná za vhodné bez problémov vyjadrí svoju kritiku. Bekim sa dnes objavil už aj v reklame a tak ho pozná a sleduje veľa detí a rovnako aj dospelých a pre mnohých je vzorom. Od reklamnej kampane, v ktorej účinkuje si už aj sám uvedomuje, že nesie väčšiu spoločenskú zodpovednosť a diskusii a konštruktívnej kritike od mami sa preto nebráni.

Bekim chcel vždy vynikať a jeho povaha a sila vôle ho hnala v živote vždy vpred a stále mal preto chuť niečo vymýšľať. “Chcel dokázať okoliu, že to dokáže a to mu zachránilo život,” hovorí jeho matka.

Zdroj: SME.sk

Ďalšie články

Newsletter

Prihlás sa na newsletter plný noviniek zo sveta mobility

© Copyright 2023  |  All Rights Reserved