Bezplatná infolinka: 0800 500 899

Bezplatná infolinka: 0800 500 899

Neuhádnete, kde sa v Senci presťahovalo pracovisko pre zdravotne postihnutých

To, že ľudia so zdravotným postihnutím nemajú ľahký život, nie je potrebné pripomínať. Polená pod nohy ale paradoxne podkladá často štát, resp. mestá.

Podobnú skúsenosť má aj pani Anna zo Senca, ktorá šla spolu s mamou vybaviť preukaz pre osobu s ŤZP. V centre mesta sídli aj Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, kde sa pani Anna spolu s mamou vybrali v domnení, že tam vybavia, čo potrebujú.

Pani na úrade im ale oznámila, že pracovisko pre zdravotne postihnutých sa presťahovalo do iných priestorov. Pani Anna tak ďalšiu hodinu hľadala v meste spomínané pracovisko, samozrejme aj s mamičkou, ktorá si pomáha barlami.

Nakoniec ho našli v priemyselnom parku na kraji mesta, kde kamióny vykladajú a nakladajú tovar. Na mieste, kde by ste skôr hľadali šoférov, dispečerov a skladníkov sídli úrad v nenápadnej budove.
Podľa stanoviska mesta boli nútení pracovisko presťahovať z kapacitných dôvodov a tiež pre potreby bezbariérového prístupu. Samotné mesto ale jedným dychom dodáva, že situácia nie je optimálna a už hľadá vyhovujúcejšie miesto.

Zdroj: Cas.sk

Ďalšie články

Newsletter

Prihlás sa na newsletter plný noviniek zo sveta mobility

© Copyright 2023  |  All Rights Reserved