Bezplatná infolinka: 0800 500 899

Bezplatná infolinka: 0800 500 899

Tipy na bezbariérové výlety

Koniec leta je tu ale tipy na výlety môžete využiť aj počas babieho leta alebo neskorej jesene.

Duchonka

Duchonku obklopuje krásna príroda a čo je pre nás dôležité, sú tu bezbariérové chodníky v lese, čiže sa dá spraviť dobrá túra po asfaltovej ceste aj na vozíku. Oficiálne nie sú tieto turistické chodníky vedené ako bezbariérové ale boli vyskúšané ľuďmi na vozíku a dá sa ich v pohode zvládnuť.

Ak sa chcete občerstviť alebo najesť, je tu kompletne bezbariérový hotel Slniečko. Má dokonca dve izby na prízemí a prispôsobiteľnú kúpeľňu. Kúpeľňa je priestranná, takže otáčanie s vozíkom nebude robiť problém. Nie je tam vaňa, ani sprchovací kút, iba vyspádovaná podlaha a madlá. V penzióne nájdete aj bazén, ten ale žiaľ nie je bezbariérový.

Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso

Tatry celkovo patria, čo sa týka bezbariérovosti, k tomu najlepšiemu, čo na Slovensku nájdete. Nachádza sa tu viacero hotelov, ktoré sú bezbariérové a teda je možnosť sa tu ubytovať aj hendikepovaným turistom. Ľudia na vozíku preferujú hotel SOREA Urán, ktorý je cenovo prijateľný, má bezbariérové priestranné izby s veľkou kúpeľňou a nájazdovou plošinou. Odtiaľto sa dá bezbariérovou električkou s jedným prestupom dostať až na Štrbské Pleso. To sa celé dá prejsť s vozíkom dookola, keďže povrch je spevnený a rovinatý. V Tatranskej Lomnici je viacero kaviarní, ktoré sú prispôsobené imobilným návštevníkom.

Bystrianska jaskyňa

Táto jaskyňa na strednom Slovensku v Nízkych Tatrách sa pýši statusom jedinej bezbariérovej na Slovensku. No nie je to tak celkom pravda. Čiastočne bezbariérová je aj Gombasecká jaskyňa. K tej neúplnej bezbariérovosti Bystrianskej jaskyne – nachádza sa tam pár schodov. Dajú sa prekonať ale len s pomocou doprovodu a nie je určená pre všetky typy invalidných vozíkov. Na ich oficiálnej stránke sa uvádza, že jaskyňa a prístup ku nej je bezbariérový ale nie je to tak celkom pravda. Za pozitívum možno označiť fakt, že aspoň pre imobilných návštevníkov v tomto smere niečo robia.

Zdroj: Bezmapy.com

Ďalšie články

Newsletter

Prihlás sa na newsletter plný noviniek zo sveta mobility

© Copyright 2023  |  All Rights Reserved