Bezplatná infolinka: 0800 500 899

Bezplatná infolinka: 0800 500 899

Zdraví aj hendikepovaní hľadajú lásku. Pomáha im unikátna zoznamka

Bol tu sviatok zamilovaných a v takom období sa veľa ľudí zamyslí nad svojim milostným životom. V koronavírovej dobe mnoho single ľudí prepadá úzkostiam, pretože nik nechce byť sám, ale zoznamovanie je teraz ťažšie než kedykoľvek predtým. Medzi takými sú aj hendikepovaní, ktorí majú kvôli postihnutiu často problém zoznámiť sa aj bez vládnych zákazov. To by im teraz mohla uľahčiť zoznamka, ktorú prevádzkuje hendikepovaný Michal Sněhota.

Zoznamovaniu nepridáva ani neľahká doba koronavírusu a hľadanie svojej polovičky sa tak stále viac presúva do online sveta. Za českou internetovou zoznamkou nie iba pre hendikepovaných stojí Michal Sněhota, ktorý má od narodenia telesné obmedzenie – trpí detskou mozgovou obrnou. On svoju lásku už našiel, je ženatý a rád by pomohol aj iným, ktorí zatiaľ také šťastie nemali.

K tomu by mala dopomôcť zoznamka TvojeLaska.cz. Tá funguje od roku 2017 a má za cieľ nájsť dve ideálne osoby pomocou matematických algoritmov.

S manželkou Klárou sa Michal zoznámil na študentskej zábave. Podľa Kláry to vraj nebola láska na prvý pohľad, ale zamilovala sa do neho pomerne rýchlo.

„Na Michalovi ma asi najviac zaujalo to, že vždy za seba strašne bojoval a dokázal vložiť energiu do toho, čo chce a ísť si za tým. Nechcem tvrdiť, že to bola úplne láska na prvý pohľad, ale zamilovala som sa rýchlo,” popisuje začiatky ich vzťahu manželka Klára.

Asi po roku a pol vzťahu požiadal Michal Kláru o ruku a tá mala jasno, že chce byť jeho ženou. V manželstve sú obaja veľmi spokojní.

Ako za najdôležitejšiu zmieňuje potrebu zbaviť sa mýtu, že hendikepovaní si majú pre lásku nájsť len ľudí s rovnakým či podobným postihnutím. Sám je pritom dôkazom, že to tak nie je. Jeho manželka je celkom zdravá.

„Najväčší mýtus, ktorý doposiaľ v našej spoločnosti panuje, je ten, že človek s hendikepom by si pri zoznamovaní mal hľadať svoj protipól s hendikepom. Nemal by vôbec pomýšľať na to osloviť slečnu či chlapca takzvane zdravého. Toto rozlišovanie mi v dnešnej dobe príde scestné,“ popisuje nepekný mýtus Michal Sněhota.

Zoznamka tak slúži nie iba ľuďom s postihnutím. Pre spájanie ľudí používa premyslený matematický algoritmus.

„Jedná sa o bezpečné online prostredie pre zoznamovanie ako osôb s hendikepom, tak aj osôb bez neho. Na základe matematického (párovacieho) algoritmu, vytvoreného kolegom matematikom Jakubom Mertlom, každý užívateľ s plne vyplneným profilom vidí percentuálnu zhodu s jeho vysneným protipólom na zoznamovacom portále. Členstvo na zoznamke je zdarma, sme neziskovým projektom.

Pokiaľ daný užívateľ potrebuje, môžeme mu zaistiť rad ďalších nadštandardných služieb, ako je psychologické poradenstvo, konzultáciu so vzťahovým koučom, stretnutie s vizážistkou, nafotenie profesionálnych fotografií.

Súčasťou unikátnosti TvojeLaska.cz je i takzvaná analýza zoznamovacieho a vzťahového potenciálu lovereport, ktorá pomáha klientovi odhaliť, prečo sa mu prípadne zoznamovanie nedarí a ako to zmeniť,“ zoznamuje s princípmi zoznamky Sněhota.

Na zoznamke je aktuálne zaregistrovaných 2730 ľudí, avšak číslo sa každým dňom mení podľa vymazávania a pridávania nových účtov. Pomer hendikepovaných voči zdravým je 60 ku 40. Svoju lásku, alebo aspoň kamaráta, si tu našla už stovka párov.

Zdroj: Novinky.cz

Ďalšie články

Newsletter

Prihlás sa na newsletter plný noviniek zo sveta mobility

© Copyright 2023  |  All Rights Reserved